5 tips til en tryggere Office 365 med backup

Trusselbilde på nett har økt betraktelig og øker hver dag. Lovverk har blitt strengere og dekker hvordan bedrifter lagrer, sletter og trygger data. Derfor er det viktig at man sikrer sine data i skyen. Office 365 er en trygg og sikker plattform bygget på en stabil infrastruktur med høy oppe-tid.

Office 365 tar vare på data som er slettet i en begrenset periode, men som de fleste SaaS løsninger, om du er uheldig å få korrupte filer, ransomware o.l. har du mistet dine filer.

Under har vi 5 anbefalinger når du velger Office 365 og skal ha en backupløsning. Om du har Office 365 mener vi at du må ha backup. Servere kan erstattes, applikasjoner kan installeres og justeres på nytt, men data er komplisert å gjenskape. Data er forretningskritisk og tap av data kan medføre betydelige økonomiske konsekvenser.

1.     Velg riktig backup løsning

Datasystemer utvikles og endres kontinuerlig. For å sikre deg mot å miste data, er det viktig at din backupløsningen kontrolleres og justeres i takt med utviklingen og at løsningen du velger holder tritt med markedet.

2.     Spar tid og penger

Automatisering, retention tid, purge/ sletting og dypgranulering for hvordan dette fungerer sammen er viktig. Dette forenkler og kan automatisere en del av GDPR arbeidet i din bedrift. Har du oversikt og bruker mindre tid på det administrative sparer du tid og penger.

3.     Ha gode rutiner

Alle ansatte bør følge en god rutine på hvor og hvordan dere lagrer filer og informasjon/ data internt i bedriften slik at backup og andre funksjoner kan fungere automatisk.

4.     SaaS løsning

For å minimere kompleksitet og hodebry anbefaler vi en SaaS løsning for backup og ikke klient-versjon (applikasjon/ program på din maskin).  Å vedlikeholde dette samt sikre at en kjører smertefritt på alle systemer er ikke alltid noe som fungerer.

5.     Egen lagring

Om det er regulative krav eller at dere ønsker å være 100% sikker i forhold til egne data må du velge en backupløsning som tilgjengeliggjør å bruke egen lagring (server, AWS, Azure blob o.l.) i tillegg til skybaserte tjenester (AWS, Azure blob,o.l.)

TheBplan er et av Norges ledende miljøer innen sikring av data.  Med et sterkt fagmiljø utfordrer vi oss selv og våre kunder til å ta riktige og viktige avgjørelser innen databehandling. TheBplan har siden 2009 levert gode løsninger for effektivisering og modernisering til våre oppdragsgivere.

TheBplan leverer SaaS Backup for Office 365 fra bl.a. NetApp som følger våre anbefalinger og er en markedsledende løsning med full EAS256 kryptering. Det er en abonnementsløsning fra TheBplan som sikrer data fra Office 365 på tvers av Exchange, Sharepoint, OneDrive og Teams med oversikt via 1 dashboard.

Vi er interessert å høre fra deg for å høre erfaringer.. Om det er interessant, vise hva som er mulig. La oss ta en prat for å se om vi er en match for din bedrift.

Bilde av laptop - office 365 backup
hvorfor backup SaaS Backup for O365